26 Şubat 2010 Cuma

Dexter 5. Sezona Hazırlanıyor!


Dizi, Jeff Lindsay'ın "Darkly Dreaming Dexter" kitabından uyarlama ve sadık bir izleyici kitlesine sahip... Şöyle ki, bu dizinin izleyicileri, araya ne kadar zaman, ne kadar dizi girerse girsin sabırla yeni sezonu aynı heyecanla, aynı istekle bekliyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse örneğin inanılmaz bir hevesle izlemeye başladığım ve devam ettiğim Lost için şu an aynı şeyi söyleyemiyorum. Açıkçası ben 6. sezonu beklemedim, nasıl olsa yayınlanacak birgün, izleriz, aa yarın mı yayınlanacakmış diyerek geçtim, şu an izlerken de eski heyecanım ve hevesim var diyemem. Her neyse, bunu detaylıca yazmak gerek daha sonra...

Dexter'a dönmek gerekirse; tabii bir de dizinin ilk birkaç bölümünü izleyip de ısınamayanlar, sevmeyenler de var. Kimine ağır geliyor, kimine yavan...
Ancak bence gerçekten gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri. Oyunculuk, senaryo, çekim, müzik, jenerik her yönden.. Dizi enteresan bir şekilde izleyiciyi içine çekiyor, yaklaşık 50 dakika inanılmaz bir tat sunuyor. Dizide olan bitenle içten mutlu oluyorsun, sinirleniyorsun, sorguluyorsun, onlardan biriymişcesine.

Diziyle ilgili yorumları okumanızı, diziyi izlemenizi gerçekten tavsiye ederim. 4 sezonu izlemek için nasılsa daha çok vaktiniz var, çünkü 5. sezonun Eylül-Ekim 2010'da başlayacağı söyleniyor.
Bu kadar uzun ara vermesinin en önemli sebebi olarak dizinin Dexter'ının Micheal C. Hall'ın hastalığı (hodgkin lenfoma) ve tedavisi olduğu biliniyor. Şu an iyiye gittiğini biliyoruz.
Aktör bu yıl 67. Golden Globe'da en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı, diziyse bugüne kadar imdb'de 9.2 almış, umuyoruz ki 5. sezonla birlikte 10'a tamamlar :)

Not : Dizinin resmi web sitesi http://www.sho.com/site/dexter/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder